Wie ben ik?

Ik ben Maria De Wolf. Gezondheid, levenskwaliteit en zelfredzaamheid boeien mij voortdurend. Ik studeerde verpleging en heb steeds in het ziekenhuis gewerkt, de laatste 13 jaar als oncologie verplegende. Qua welzijn keek ik steeds breder dan de klassieke benadering. Mijn ontdekkingstocht hield in: wat kan ieder mens zélf doen om zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid zo optimaal mogelijk te houden? Vele ondersteunende methoden leveren allemaal wel iets op, vaak niet voldoende.

Een belangrijk hiaat ligt in een verstoorde ademhaling. Zodra deze verstoring wordt verholpen, verdwijnen vaak vanzelf klachten en gaat de persoon meer vreugde, energie, zelfvertrouwen en levenskwaliteit ervaren.

In 2011 heb ik een Breathfullness adem-coach opleiding gevolgd en verdiepingsmodules:

 • Ademen en familiestructuren
 • Spreken en leiden vanuit het hart
 • Ademen met baby’s; kinderen, pubers en senioren
 • Ademen inzetten bij verschillende ziektebeelden
 • Ademen, Zelf-integratie en verbinding
 • Breathfulness bij HSP (hoog sensitieve personen)

In 2016 volgde ik opleiding bij dr. Eduard Van den Bogaert (www.evidences.be): “Decodering van ziekten: de theo-mytho-bio-logische reis naar de Kern van je wezen.”

Ik heb ook  – samen met mijn partner – 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in thema’s als:

 • leven in het nu
 • vergeving
 • spiritualiteit en heling
 • enneagram
 • symptoomopstelling
 • zelfvertrouwen
 • Tao
 • meditatie.  

Momenteel ben ik met pensioen en oefen de coach begeleiding uit als vrijwilliger binnen Christal-vzw. Dit doe ik met liefde, toewijding en vanuit een brede vakkennis.