Reacties

Hier vind je reacties van mensen die één of meerdere ademsessies ervaren hebben.

22 thoughts on “Reacties

 1. Lieve Maria,

  Jij biedt zoveel veiligheid om te laten zijn wat komt.
  De juiste handeling op het juiste moment, de juiste vraag op het juiste moment maakt dat diepe verborgen structuren binnen in mezelf in mijn bewustzijn komen. Vooral beperkende overtuigingen die me tegenhouden mijn leven te leven, in volle enthousiasme, voorbij de angsten.
  Samen met de ademhaling voel ik vastzittende energie loskomen, de oerenergie tot leven komen.
  Bedankt voor jou mooie begeleidingen Maria.

 2. Reactie van Marie-Christine, 7 maanden na enkele sessies omwille van blijvende last na Covid:
  Dag Maria, nogmaals van harte dank voor uw hulp en warmte. Het gaat nog iedere dag beter! Hoe de ademhaling juist te gebruiken is een geschenk!!!

 3. Lieve Maria,
  Waar moet ik beginnen want woorden schieten tekort wat jij me de afgelopen maanden hebt gegeven. Ik ben bij jou gekomen met hyperventilatie, gaandeweg besefte ik dat dit enkel een teken van mijn lichaam was om dieper te gaan graven van waar mijn onrust kwam. Het bracht veel jeugdtrauma naar boven. De eerste goede raad was, het is oké, het MAG mee ADEMEN. Je ademde ook letterlijk met me mee. Ik voel me veilig en gezien, gehoord en geliefd bij jou. Je hebt me overhaald om tijd te nemen om naar mezelf te komen. Mijn verantwoordelijkheid zelf in de hand te nemen en te leren zorgen voor mezelf en niet alleen voor anderen of tenminste, mezelf leren op de eerste plaats te zetten. Het heeft geduurd tot ik tinnitus erbij kreeg voor ik begon te beseffen dat mijn lichaam bleef signalen geven. Jij hebt me deze doen inzien en hier ben ik je enorm dankbaar voor. Je geeft inzichten, tools en dit op een zachte liefdevolle manier met tijd en ruimte. Ook het schriftje is heel waardevol om mijn eigen proces te volgen.
  Dankjewel lieve Maria om me terug naar mijn kern te brengen. Ik ben er nog niet helemaal maar heb door jou al een lange weg afgelegd. Het wordt alleen maar mooier vanaf nu.
  Ik buig voor jou vanuit mijn diepste zijn …
  Namasté Peggy

 4. Dankjewel Maria voor de ondersteuning die je aan onze dochter gaf om beter met stressvolle momenten om te gaan. Het heeft echt een merkelijk verschil gemaakt!

 5. Op mijn zoektocht naar mijn diepste kern ben ik via een energetisch coach in contact gekomen met ademcoach Maria.

  Tijdens de 1ste sessie werd al snel duidelijk dat zo’n ademsessie wel iets heel bijzonders is en het effect ervan kan je letterlijk voelen.

  Hoe dat nu precies werkt wordt ook eerst even voor je uit de doeken gedaan. Tja, het brein wil ook wat.

  Jouw thema van dat moment staat vervolgens centraal en krijgt dan alle ruimte.

  Daarna ga je samen, mee gedragen door de liefdevolle ondersteuning van de ademcoach, aan de adem.

  Op het einde van je ademsessie wordt je verder professioneel opgevangen en krijg je soms nog een opdracht mee rond je thema van dat moment.

  Meerdere sessies kunnen nuttig blijken zodat je verdieping en momentum bekomt.

  Daarnaast kunnen degenen die bereid en klaar zijn om een grotere stap te nemen ook deelnemen aan de adem-retreats waarbij je een week lang op je ademreis wordt begeleid in het mooie allesomvattende Athanor centrum te Lochem (NL). Je komt er op adem en in je adem- en hartritme. Het is als het ware een reis in een reis die je de rest van je leven zal bijblijven. Ook je reisbegeleiders en reisgenoten leer je snel beter kennen.

  Persoonlijk heb ik daar mogen ervaren hoe alle puzzelstukjes waar ik apart mee bezig was, werden samengebracht en samengevat. Zooo mooi! (zoals ze in Nederland dan zeggen)

  Ik kan je deze ademreis dan ook van harte aanraden als je er klaar voor bent.

  Warme groet,
  geert

 6. Nadat ik een aantal keren bij Maria een sessie gevolgd had, vernam ik dat via breathfulness.nl (waar Maria de opleiding tot ademcoach gevolgd had) een retreat doorging. Ik heb me laten inschrijven en Maria was er ook aanwezig als coach.
  Ik beschouw dit als één van de beste beslissingen die ik tot nu toe gemaakt heb. Gedurende 5 dagen werd ik ondergedompeld in een sfeer van bewustwording over de ademhaling, over de fases in het leven, over emoties die vastzitten in ons lichaam en die ons geluks- en gevoelswaarde bepalen, over keuzes maken, over onze zielsbestemming… .
  Door het harmonisch ademen consequent te leren toepassen kunnen heel wat vastgezette emoties in het lichaam los gemaakt worden, wordt men bewuster en kan de natuurlijke energiestroom in het lichaam terug geactiveerd worden.
  Deze retreat is voor mij een ommekeer in mijn leven. Ik heb daar heel wat achter gelaten, emoties die me niet meer van dienst waren maar die ik wel meesleepte als een rugzak, diep verborgen in mijn lichaam.
  Ik beschouw dit als een nulpunt, waarbij ik nu mijn ademhaling heb leren hanteren als een zelfhelende factor voor mijn gezondheid en mijn algemeen welzijn. Ik ben hier heel dankbaar voor!
  De retreat gaat door in een heel fijne en veilige omgeving en is goed omkaderd. De ondersteuning is uiterst professioneel.
  Een aanrader !

 7. Reeds bij de eerste ademsessie leerde ik dat de ademhaling een uitstekende tool is om je zelfhelend vermogen te stimuleren en te ondersteunen.
  Ik heb via deze weg eindelijk een manier gevonden om ruimte en lucht te creëren in het pijnlichaam dat ik gedurende vele jaren opgebouwd heb.
  Het harmonisch ademen is een veilige en zachte manier van werken die ik thuis ook kan toepassen.
  Maria is een uitstekende coach om me met het nodige vertrouwen door dit ganse proces te leiden, waarvoor veel dank!

 8. Dank Maria om me terug echt te leren ademen. De tweede helft van augustus lag ik een 10 tal dagen op intensieve nadat Covid me fel op m’n luchtwegen had gepakt. Ik kreeg op bepaalde momenten 6 tot 8 l zuurstof. Begin september was ik ontslagen, en na 14 dagen besliste ik om een ademcoach te zoeken. Wat ben ik blij en dankbaar dat ik voor jou heb gekozen Maria. Want reeds vanaf de eerste sessie, voelde ik beterschap. Door je eenvoudige oefeningen en je indringende verbale ondersteuning durfde ik terug goed ademen, wat maakte dat ik na 3 ademsessies nog nauwelijks zuurstof nodig had. Bijzonder was dat jij zoveel tijd voor mij had en vaak in stilte en meditatief lange periodes gewoon bij mij in de buurt zat. Zo voelde ik me veilig, gedragen en ondersteund. Ik kon me makkelijk overgeven aan je Zijnswijze en manier van aanpak. Ik besef nu ten volle hoe goed ademen naar de buik en een vrij ontspannen middenrif noodzakelijk is. Graag laat ik me verder ondersteunen door jou zodat ik deze herstelperiode goed doorkom.
  In november 2021 koos ik voor een 6-daags ademretreat Breathfulness bij Jacqueline en Marco de Jager en hun team aan begeleiders. Zo leerde ik:
  ‘De adem liegt niet. Harmoniserend ademen zuivert, transformeert en integreert. Harmoniserend ademen om vanuit liefde en zachtheid naar jezelf te kijken, te aanvaarden wat zich aandient. Liefdevol aanwezig zijn in je lichaam en meegaan met en vertrouwen op de ademstroom, waardoor gestagneerde energie in beweging komt en de harmonie in je lichaam zich herstelt.’
  En ja zo is het, want nu heb weer 85 % van mijn longcapacitei!!!

 9. Lieve Maria, dankjewel voor alles. Jij hebt me geleerd om te luisteren naar mijn eigen lichaam, er voor gezorgd dat ik voor mezelf durf te kiezen en dat het oké is om eens niet oké te zijn en vooral dat men niks moet, maar dat ik er zelf voor kies. De ademhaling bracht me enorm tot rust en bracht me ook terug dichter bij mezelf. Het was soms zelfs de enige plek waar ik echt even kon loslaten en ontspannen. Jouw lieve woorden, jouw rust, persoonlijke aanpak hebben er voor gezorgd dat ik vanaf het eerste moment me helemaal op mijn gemak voelde bij jou. Ook de bijpassende muziek was een steun. Een steun om naar te luisteren maar vooral een steun om je te laten meenemen in de sessie.
  Jouw woorden, tips en zoveel meer zal ik altijd bij me dragen. Bedankt lieve Maria.

 10. Beste Maria

  Ademhalen, we doen het allemaal en het lijkt zo vanzelfsprekend. Bewust ‘leren’ ademhalen is iets wat zoveel moois brengt bovenop een pak meer focus en energie.
  Dankjewel voor jouw coaching, ik kan het sterk aanbevelen!

 11. Beste Maria,
  Van de laatste sessie had ik heel wat energie gehaald, maar ik voelde wel dat ik de therapie niet echt meer nodig had. En jij, lieve Maria, wist dat ook al. Je schreef een brief voor mij, terwijl mijn geest zweefde boven het kleurrijkste bloemenveld, gedragen door muziek die je zorgvuldig had uitgekozen.
  “Doe wat je kan doen, steeds vanuit het licht.”
  Dank je, Maria, jij hebt me heel goed geholpen.
  Allerliefste groeten van Saida

 12. Lieve Maria, dank voor je vriendelijke, rustige aanpak! Dank voor je luisterend oor, je openheid, je medeleven en steun. Dank voor de mooie inzichten die je me gaf via de ademsessies en de gepaste muziek. Je brengt mensen op een heel professionele manier bij hun doel, super!

 13. Zoekende tijdens mijn persoonlijk proces, kwam ik op aanraden van een vriendin bij Maria terecht.
  Dankzij een boeiende uitleg tijdens het verkennend gesprek kwam ik erachter hoe belangrijk ademen wel niet is en welke invloed het kan hebben op ons.
  Ik heb hier van in het begin een goed gevoel bij gehad en weet dat het mijn lichaam en geest enkel maar ten goede kan komen.
  De sessie bij Maria beperkt zich niet louter tot het ademen maar vooraf is er altijd een moment om bij jezelf te komen en om samen tot een ‘ademintentie’ te komen.
  Het ademen op zich verloopt heel sereen en liefdevol waardoor je nadien heel ontspannen automatisch overgaat in de relaxatie.
  Nadien is er ook nog de mogelijkheid om je ervaringen te bespreken of te delen.
  Persoonlijk ben ik nadien altijd heel ontspannen en energiek tegelijkertijd.
  Mij geeft het een voldaan, warm en veilig gevoel dat zegt dat dit een weg is die ik momenteel hoor te bewandelen.
  Dankjewel hiervoor!

 14. Een ademsessie bij Maria is voor mij altijd een oase van rust in mijn doorgaans vrij drukke weken. Een moment van diepe ontspanning waarop even niets moet en waarop ik letterlijk en figuurlijk op adem kan komen. Tegelijkertijd zijn het ook waardevolle momenten waarop ik stappen vooruit zet in mijn persoonlijke groei proces. Door de tijd die Maria neemt en de aandacht die ze geeft tijdens het gesprek voor het ademen, vind ik niet alleen de ruimte om te landen, maar kom ik ook tot waardevolle inzichten. Beide maken dat de ademsessie daarna ten volle kan worden benut. Ik ben optimaal ontspannen en neem een inzicht mee tijdens het te ademen. Kortom, een ademsessie bij Maria is altijd iets om naar uit te kijken.

 15. Door de liefdevolle ondersteuning van Maria , heb ik leren ademen in mijn buik. Veel spanningen van tijdens mijn kindertijd, die jaren weggestopt zaten, zijn tijdens deze sessie’s naar boven gekomen.Door steeds meer te ademen, heb ik deze één voor één gemakkelijker kunnen loslaten.
  Liefdevol kan ik nu mezelf en de ander vergeven, voor wat er bewust of onbewust werd aangedaan. Ik besef dat er geen schuld is, alleen maar lessen.

  Ik ben Maria heel dankbaar, voor de steun die ik tijdens en na de sessie’s mocht ontvangen; ik stond er nooit alleen voor… Op een dag zei ik tegen Maria:
  Ik ben beu gevochten, ik kan niet meer …
  Liefdevol leerde ze me het gevecht los te laten en gaf Maria me een zeer waardevolle tekst
  ‘ kijk of het je aanspreekt …’ Mijn vertrouwen werd groter.
  Na elke sessie kreeg ik een korte samenvatting op papier ..
  Dit zijn nu mijn ‘Gouden Boekjes ‘
  Ik voelde me slachtoffer..minder .. en had veel angsten.
  Ik heb veel geademd hierop, en voel me nu een waardevol persoon die durft een eigen mening te hebben
  Ik heb geleerd, goed voor mezelf te zorgen, en ik ben nu meer bewust ivm voeding. Ik besef dat ik zelf mag kiezen wat voor mij goed voelt, Ik ben vrij.

  Het boek ‘Genezen door Geloof ‘ door Maria geschreven, is gemakkelijk te lezen en te begrijpen ,
  Het heeft me veel inzichten gegeven.

  Ik besef dat Ademen , Goddelijke Kracht is , die in mij woont.

 16. 10 jaar lang heb ik gesukkeld met maagklachten, darmklachten en hoofdpijn.
  Alle onderzoeken heb gedaan,alle dokters heb ik bezocht.
  Na een aantal sessie’s bij Maria ben ik van al mijn klachten vanaf.
  Indien je twijfelt of het iets voor jou is moet je het gewoon proberen.
  Het is een ervaring die je leven kan veranderen.
  Ik ben heel blij dat ik bij Maria terecht ben gekomen.
  Dank u wel

 17. 9 maanden geleden kwam ik in contact met Breathfulness. Onmiddellijk werd ik gegrepen door de pure kracht van het ademen.
  De diepe ademhaling bracht me bij de kern van mijn persoon.
  Natuurlijk ontmoette ik op mijn reis naar binnen pijnlijke en verdrietige herinneringen. Maar de harmoniserende ademhaling heeft de kracht in zich om al deze verwondingen te helen.
  Andere therapeutische methoden zoeken en geven verklaringen, maar alleen Breathfulness is in staat deze verwondingen te helen.
  Dit alles heb ik de afgelopen maanden mogen ervaren bij individuele sessies, een weekend en gedurende een intensive week van zelfrealisatie.
  Zo lag de weg voor mij open voor een ontmoeting met mijn zachte, lieve ik.
  Dat klinkt misschien nog abstract. Maar dat is het zeker niet.
  Ik was 12 jaar apneu- patiënt, had chronische hyperventilatie, was chronisch vermoeid en kampte geregeld met periodes van depressies.
  Nu slaap ik zonder Ccap ( een masker voor apneu-patiënten tijdens het slapen), ik gebruik geen slaapmedicatie meer, ik slaap sinds jaren weer goed: ik val rustig in slaap, lig ’s nachts niet uren wakker, en sta uitgerust en blij op.
  De (hoge) dosering antidepressiva heb ik na 20 jaar gehalveerd en ik hoop deze binnen enkele maanden helemaal af te bouwen.
  Dit zijn heel concrete resultaten na 9 maanden bezig zijn met harmoniserend ademen.
  Maar het belangrijkste resultaat is dat ik eindelijk van mezelf hou.
  Wat heb ik mezelf ontzettend gehaat en wat heb ik me vaak schuldig gevoeld over diverse zaken.
  Maar NU ben ik gewoon gelukkig met mezelf.
  Ik ervaar een diepe rust en met vertrouwen verheug ik me op de toekomst.
  Met bijzondere dank voor mijn coaches Maria, Jacquelien en Marco. Hun warme liefde is de motivatie om door te gaan en te vertrouwen in Breathfulness .

 18. Breathfulness is een methodiek die me enorm verrast heeft.
  6 ademsessies bij Maria hebben me meer gebracht dan vele gesprekken met een psycholoog en vele andere psychotherapiemethodes gedurende heel veel jaren.
  Ik heb een diepe rust in mezelf ontdekt, waardoor het leven zoveel aangenamer is voor mezelf en voor dierbaren om me heen.
  Trauma,s uit mijn jeugd zijn niet alleen benoemd maar ook letterlijk ‘ op- gelost’ : opgegaan in de ruimte door de ademsessies.
  Ik ben nog onderweg, maar het ingeslagen pad is onherroepelijk en dat maakt me blij. Ik moet wel zelf blijven investeren in ademenoefeningen.
  Ademen geeft heel veel maar de wijze waarop Maria de sessies begeleidt maakt het tot een kostbaar geschenk. Bedankt

 19. Ik kom zeker nog terug bij de ademhalingsessie’s. Het heeft mijn leven “stuk voor stuk” veranderd. Het proces dat uit mijn kinderjaren begon, lost nu stuk voor stuk op, zoals een puzzel dat in elkaar valt. Ik moet nog een hele weg bewandelen. Ik ben er nu klaar voor. Ik ga ervoor, en ik heb behoefte om nog, met een tijdspanne van ongeveer 8 weken, terug te gaan naar de bevrijding..
  Ik had nooit gedacht dat ik een buikademhaling zou kunnen realiseren, maar het is me, met professionele hulp, gelukt!

 20. Ik had een armbreuk waarbij na 6 weken nog geen kalkvorming was. Op aanraden van een familielid zocht ik Maria op. Drie ademsessies later (3 weken) – waarbij ik veel vastgezette emoties kon ventileren – kon mijn arm uit het gips!!!!
  Maria, ik wil je heel hartelijk bedanken voor alle steun die je me gegeven hebt het afgelopen jaar.
  Het was heel fijn om door jou begeleid te zijn!
  Het ga je goed! Veel lieve groeten, M. G.

 21. De kennismaking met deze manier van ademhalen maakte een stroom van onderdrukte emoties los en nam vooral blokkades weg. Het hielp me om met beide voeten stevig verankerd te staan in de stormen van het leven!
  vb.vroeger had ik soms weken lang geen stem door verkrampte emoties en spanningen (gedurende verschillende jaren). Na meerdere sessies onder de zalvende begeleiding van Maria heb ik de kracht in mezelf gevonden om terug verbinding te maken en te houden met m’n diepste zelf,en ondanks ernstige zorgen heb ik gedurende een jaar al geen stemproblemen meer gekend !!!
  Een aanrader ,ik ben Maria enorm dankbaar en ook haar man Paul die me over deze bijzondere manier van ademen vertelde ! Dank ! Vertel het verder !

 22. Jeannine:
  na een aantal ademsessies bij Maria merk ik het volgende aan mezelf:
  Ik heb veel minder spanning in mijn buik, iets wat vroeger heel vervelend kon zijn.
  Ik had last van hyperventilatie, wat mijn leven erg beperkte. Nu ben ik daar geheel vanaf! Wat een ander leven nu voor mij!
  Wat ook veranderd is; is mijn motivatie om gezonder te eten; mijn trek naar zoetigheid en een glas wijn zijn weg. ik vind dat ik hiermee meer om mezelf geef. Ik voel me sterker, ik ben meer in mijn kracht, ben meer mezelf en geef minder om wat anderen van mij denken.
  Vroeger moest ik vaak iets nemen tegen te hoge bloeddruk. Nu is mijn bloeddruk 12 à 13 over 8 à 9, en dit zonder medicatie! Ik wijt dit aan het loslaten van spanningen via de ademsessies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + 1 =