Over mezelf


Ruim 38 jaar werkte ik als verpleegkundige in het ziekenhuis. Steeds heb ik me afgevraagd: er moet iets zijn waardoor mensen beter, bewuster en op eigen kracht voor hun gezondheid en welzijn kunnen in staan?! Dit thema boeit me al sinds mijn studies verpleging en ik heb daarin voortdurend zelfstudie gedaan.

Zo kwamen vele ondersteunende middelen  op mijn weg en heb ik ze allemaal getoetst. De meeste dragen inderdaad een stukje bij tot héél zijn en heel blijven.

Maar ik was niet geheel tevreden. 

‘Wat kan er effectiever bijdragen tot lichamelijke en geestelijke zelfheling?’ bleef mijn zoektocht.

Ruim 10 jaar geleden maakte ik kennis met de invloeden van de ademhaling op het geestelijk en lichamelijk welzijn. Ademen: Yes! dit is de grote sleutel waarnaar ik zocht!!! 

Ademen! Natuurlijk!!!   Ademhalen is onze belangrijkste energievoorziening! Ademen is de belangrijkste schakel in een optimale lichaam-geest verbinding.

Ik ben me onmiddellijk in Breathfulness gaan verdiepen, eerst voor mezelf.  Ik sta nu nog versteld wat het toepassen van hiervan voor mij heeft veranderd: een betere conditie, negatieve herinneringen zijn getransformeerd, zelfvertrouwen, vitaliteit en balans in mijn leven, een positievere verbinding met de mensen om me heen, bewuster en vrijer leven in het nu.  Breathfulness levert nu nog altijd positieve toevoegingen aan mijn leven!

Ik heb met vol enthousiasme de coachopleiding gevolgd (bij Marco en Jacquelien de Jager; (www.inside-out.eu)) omdat ik dit prachtig gedachtegoed en zelfhelende leefwijze graag wil delen met mensen die kiezen voor meer levenskwaliteit, vitaliteit, vreugde en welzijn. Ik heb ook meerdere verdiepingsmodules gevolgd w.o.  ‘ademen en familiestructuren’ en ‘spreken en leiden vanuit het hart’ en ‘ademen met baby’s; kinderen, pubers en senioren’ en ‘ademen inzetten bij verschillende ziektebeelden”. ‘Ademen, Zelf-integratie en verbinding’. ‘Breathfulness bij HSP (hoog sensitieve personen)’

Ze hebben telkens mijn inzichten verdiept, het toepassingsgebied verruimd en me nog meer overtuigd dat de weldoende invloed van Breathfulness beschikbaar is voor iedereen!

Ook heb ik lessen gevolgd bij dr. Eduard Van den Bogaert (www.evidences.be): “Decodering van ziekten: de theo-mytho-bio-logische reis naar de Kern van je wezen.”

Ik heb ook  – samen met mijn partner – 20 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in thema’s als: leven in het nu / vergeving / spiritualiteit en heling / enneagram / symptoomopstelling / zelfvertrouwen / Tao /  meditatie.  

Momenteel ben ik met pensioen en oefen de coachbegeleiding uit als vrijwilliger binnen Christal-vzw .

Het geeft me heel veel voldoening te merken dat mensen zelfredzaam, vrij en ‘heler’ met hun leven verder kunnen gaan.